23. mar, 2017

Stockholms besök

En liten uppdatering. Jag är inte särskilt aktiv här, det har väl sina skäl. Men nu har jag äntligen varit i Stockholm och hälsat på familjen. Det var ett tag sedan. Det är alltid roligt, och jag träffade mina föräldrar och mina kära syskon samt två utav syskonbarnen. Mysigt!

Visar några bilder från Tyresö, där mina föräldrar bor och där jag bott stor del utav mitt liv. I olika omgångar. Alltid lika vackert och härligt. Luften är så underbar...konstigt kanske du tänker, det är ju Stockholm. Men så är det med denna vackra stad. Där finns allt, stad, myller av folk, men också "landet" och havet och kulturen och öppenheten. Stockholm ÄR unikt. Med dess omnejder. Bor man där tycker man att man inte behöver hitta Sverige mer än så, men jag är ändå glad att jag bor i Smålandia. Här har jag upptäckt Sveriges sydliga bredgrader. Visst, dialekten har varit knepig, även för Smålänningarna...att förstå en Stockholmare. Men med tiden så har jag lärt mig. Prata INTE för mycket stockholmska för då, ja då...blir du lite hånad. Så inga "E;n" i onödan här inte. 
Men, här har man ju ganska nära till Blekinge som är mycket vackert, Skåne som är som ett eget litet land, Öland - som är underbart (mest under sommartid) och Växjö som är riktigt fint. Nu bor jag i Rottne, och det är också Vackert med den stora sjön....ja vet inte vad den heter men ändå.
Igår hände en tråkig grej, eller ja obehaglig. Då min grannes hund sprang över gatan precis där jag bor. Jag hörde hur en Lastbil tvärnitade och ett "DONK" och sen...ja personer som skrek. Jag blev rädd...ucsh. Tittade ut och såg den lille parveln ligga och yla...ja usch..det var inte kul. Mamman och Pojken som sprang och skrek och grät... ja fy. Men ändå...tänkte att det var ju ändå skönt att det inte var ett barn eller så. Men visst det var hemskt!

Ja ja livet ångar på. Men idag, idag har jag en FRI dag - haft läkarbesök inne i stan både tisd och onsdag och jag kom hem i måndags. Hinner ju inte nåt när det är så mycket (för mig) för jag är ju funtad så numera att jag inte orkar så mycket. Det verkar aldrig bli bättre. 
Men kanske jag landat lite just idag - och har redan börjat med lite städning....som behövs!

Ha en fin dag - i den starka solen...måste fixa mig ett par solbrillor!!!